Båtkalesjer

Båtkalesjer

0,00 NOK

Basert på 2 Vurderinger
Lagerstatus:

På Lager: 1-3 dagers leveringstid.

stk.

Båtkalesjer - Skreddersøm og Reparasjon

Båtkalesjer utfører den viktige jobben med å beskytte båtens indre mot fremmedlegemer som støv, blader og skitt i løpet av tiden den ikke er i bruk. Siden den utfører denne oppgaven i et klimatisk miljø, kan den bli utsatt for slitasje dersom det ikke blir tatt vare på.

 

Noen av de skadelige årsakene inkluderer værelementer som for mye sollys eller fuktighet, samt regn som forårsaker korroderende effekter. Følgende er en veiledning for hvordan du vedlikeholder båtkalesjer på riktig måte, avhengig av materialet.

Båtkalesjer kan påvirkes av sollys

Båtkalesjer kan bli påvirket av solen, og kan bli misfarget etter langvarig eksponering for lys og varme. Det beste er hvis du kan lagre den inne i båten når den ikke trengs påmontert. En annen ting du bør passe på er kalesjens ekstrautstyr som fester og klemmer, som ofte er lagd av ulike metaller som kan ruste. Som et tiltak bør båteieren rense dem av og til med smøremidler for å gjøre dem frie for rust.

 

Riktig vedlikehold av båtkalesjer innebærer også vanlig vasking av lerretet. Man bør helst vaske dem med en sterkt vanntrykk (ikke høyttrykkspyler!) slik at det kommer skikkelig inn i overflatene. Dette fordi et lag av salt danner faste partikler på overflaten. Denne vaskingen åpner også opp alle glidelåser som kan ha blitt tett på grunn av smuss og rusk som har dannet seg.

 

Såpe kan også benyttes, men da må det være naturlige såper som f.eks. grønnsåpe. Ikke benytt kjemiske vaskemidler, da stoffet den er lagd av ikke tåler dette.

Det er ekstremt viktig å vente til kalesjen har tørket helt før du pakker den sammen for lagring. Impregnering er også å anbefale at du gjør hvert år.

 

Skreddersydd kalesje til båt

Vi har lang erfaring med skreddersøm og reparasjon av båtkalesjer.

Kontakt oss
med din forespørsel, så vil vi komme med et godt tilbud til deg.