Dregg / Paraplydregg

Dregg / Paraplydregg

Pris fra 350,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering


Dregg / Paraplydregg

Dregger eller paraplydregger i galvanisert stål - fra 2,5 til 12 kg. Passer til båter opptil 35 fot.
 

Hvilken størrelse på dreggen trenger du?

Dregg Tabell:

VEKT BÅTSTØRRELSE
2,5 kg Passer til båter under 10 fot
4,0 kg Passer til båter mellom 11 og 14 fot
6,0 kg Passer til båter mellom 15 og 20 fot
10,0 kg Passer til båter mellom 21 og 27 fot
12,0 kg Passer til båter mellom 28 og 35 fot

 

Hvordan brukes en paraplydregg?

Paraplydregg er en type dregg (anker) som brukes i både fritids- og kommersiell båtbruk. Den er designet for å ha en bred, effektiv gripeflate og får sitt navn fra sin unike paraply-lignende form. Når paraplydreggen slippes ned i vannet, vil den åpne seg ut og gi maksimalt grep mot bunnen, noe som gjør den til en effektiv måte å holde en båt på plass. Denne artikkelen vil ta for seg hvordan en paraplydregg brukes effektivt.

Velg riktig størrelse

Først og fremst er det viktig å velge en paraplydregg som er passende for båtens størrelse og vekt. Dreggen må være sterk nok til å motstå kreftene som kan skyves på båten av strøm, vind og bølger. Noen produsenter vil gi anbefalinger basert på båtens størrelse, men generelt kan du forvente å bruke en tyngre dregg for større båter.

Forstå bunnen

Paraplydregg fungerer best på myke bunner, som sand, silt eller leire. Dette er fordi paraplydreggen er designet for å grave seg ned i bunnen for å skape et sterkt feste. På hardere bunner, som stein eller grus, vil paraplydreggen ha vanskelig for å få grep, noe som kan resultere i at båten drifter.

Plasser dreggen korrekt

Når du har valgt den riktige dreggen og identifisert en passende bunn, er neste steg å slippe dreggen. Plasser båten der du ønsker å ankre opp, og slip dreggen ned i vannet. Sørg for at dreggen er helt åpen før den treffer bunnen. Dette vil sikre at dreggen har best mulig mulighet til å grave seg inn i bunnen og skape et solid feste.

Gi slakk

Etter at dreggen har truffet bunnen, gi litt slakk i dregglinen. Dette vil tillate dreggen å grave seg inn i bunnen. Når du føler at dreggen har et solid feste, kan du stramme dregglinen. Det er viktig å sørge for at dreggen er solid plantet før du begynner å stole på den for å holde båten på plass.

Overvåk dreggens posisjon

Selv etter at dreggen er satt, er det viktig å regelmessig sjekke at den fortsatt holder. Dette kan gjøres ved å se på landemerker eller ved bruk av en GPS. Hvis båten begynner å drifte, er det et tegn på at dreggen kan ha mistet grepet og du vil kanskje trenge å sette dreggen på nytt.

Ta opp dreggen

Når det er på tide å dra, løft dreggen forsiktig opp av vannet. Hvis dreggen har gravd seg godt ned i bunnen, kan dette ta litt krefter. Når dreggen er oppe fra vannet, pass på å rengjøre den for eventuell gjenværende bunnmateriale før den lagres.

Til tross for sin enkelhet, kan en paraplydregg være en svært effektiv måte å holde en båt på plass. Ved å forstå hvordan en paraplydregg fungerer og ved å følge disse trinnene, kan du trygt og effektivt bruke en paraplydregg neste gang du trenger å ankre opp båten din.

Tagger paraplydregg, paraplydregg størrelse, paraplydregg anker, 15 kg paraplydregg, størrelse på dregg, dregg størrelse, dregg vs anker, dregg eller anker, dregg anker, dregg til båt, dregg båt, dregger, dregg fiske

Andre kunder har også kjøpt