Tarp / Regntak - Tind

Tarp / Regntak - Tind

599,00 NOK

Veil. salgspris 599,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 671070
Lagerstatus:

På Lager i Norge: 3-8 dagers leveringstid.

stk.

Tarp / Regntak (300 x 295 cm)

Denne vanntette tarp'en / regntaket er perfekt for å beskytte hengekøyen eller leirplassen fra regn, snø og skadelige UV-stråler. Med en størrelse på 300x295 cm, garanterer Tind tarp komfort under alle værforhold. Plasser tarpen over teltet for å senke temperaturen innendørs og unngå ubehagelige hete.

Dersom tarpen er større enn teltet, skaper det en nyttig markise og et tørt område utenfor ved regn. Det anbefales en avstand på minst 50cm mellom tarp og telt for optimal effekt. Den er laget av vanntett PU2000-materiale, med justerbare nylontau, doble sømmer og en forsterket midtsøm.

Detaljer:

 • Farge: Grå
 • Lengde: 295 cm
 • Materiale: PU2000

Inkluderer:

 • 6 stålpegger med tau
 • 4 enkle barduner
 • 2 doble barduner
 • Hendig oppbevaringspose

 

Tarp: 5 smarte måter å bruke den

Lurer du på hva en tarp er og hvordan den kan brukes når vi digger å sove ute? Da har du kommet til rett sted! En tarp er et utendørsutstyr som kan være uunnværlig når du er på tur og må stenge regnet ute. Tarpen fungerer som et beskyttende tak mot regn og gir skygge på solfylte dager. Du kan også bruke den som en ekstra vegg eller gulv når du sover ute eller må stenge deg inne i en gapahuk eller bålplass. Tarper er populære blant friluftsentusiaster fordi de er lette å sette opp, tar minimalt med plass i ryggsekken og gir en fleksibel løsning for å skape ly og komfort under ulike værforhold.

Materialene som brukes til å lage tarper varierer, inkludert vanntett nylon eller polyester. En tarp kan være nyttig når du må stenge deg inne fra regnet på turen. Uansett om du skal på fjelltur, campingtur eller bare ønsker å nyte den grønne naturen rundt deg, vil en tarp være din trofaste følgesvenn. Med en tarp får du god beskyttelse mot været og ulike elementer, samtidig som du kan få nyttig info om hvordan du best kan bruke den.

Tarp: Beskyttelse mot regn, vind og sol

En tarp er et allsidig utendørsutstyr som kan gi deg god beskyttelse mot forskjellige værforhold. Enten det er regn, vind eller sol, kan en god tarp være din beste venn når du utforsker naturen. La oss se nærmere på hvordan ulike typer tarper kan beskytte deg mot vær og vind, samtidig som de gir deg viktig info om hvordan du kan være grønnere i hverdagen. Tarper er en god investering for å beskytte deg mot elementene.

Hvordan en tarp kan beskytte mot regn ved å være vanntett

Når det kommer til regnvær, er det ingenting verre enn å bli våt og kald ute i naturen. Du må stenge deg inne for å unngå å bli våt. Men med en vanntett tarp, kan du holde deg tørr uansett hvor hardt regnet faller. På denne måten kan du få informasjon om hvordan du kan beskytte deg mot regnet og samtidig være miljøvennlig ved å velge en tarp.

Tarper er laget av materialer som polyester eller nylon med en spesiell vannavvisende behandling. På grunn av denne behandlingen, kan du stenge deg inne for å unngå at vann trenger gjennom tarpen. Det er viktig å ha riktig info om hvilken type materiale tarpen er laget av, slik at du kan velge en som passer dine behov.

Tarpenes evne til å stå imot sterke vinder på grunn av deres robuste konstruksjon

Sterk vind kan være en utfordring når du er ute i naturen. For å beskytte deg mot vinden, kan det være lurt å bruke en kvalitets tarp. Denne tarp-en vil gi deg pålitelig beskyttelse mot vinden og holder deg varm og tørr. Men takket være den robuste konstruksjonen på tarper, kan de stå imot selv de kraftigste vindkastene. Tarper har forsterkede hjørner og solide festepunkter som lar deg stramme dem godt fast for å unngå at vinden river dem ned. På vår nettside finner du mer info om våre tarper og hvordan du kan bruke dem. Med riktig oppsett og sikring kan du stole på at tarpen vil gi deg beskyttelse selv under ekstreme værforhold.

Hvordan tarper kan gi skygge og beskyttelse mot solens skadelige stråler

Når solen steker på en varm sommerdag, er det viktig å beskytte seg mot dens skadelige stråler. En måte å gjøre dette på er ved å bruke en tarp. En tarp kan være din redning på tur, ved å gi deg skygge og beskyttelse mot solbrenthet. Du kan enkelt sette opp tarpen på et område for å lage et skyggelagt område hvor du kan slappe av uten å bekymre deg for overoppheting eller soleksponering. Tarper kommer også i forskjellige farger, noe som gir deg muligheten til å velge en som reflekterer sollyset og holder temperaturen under kontroll.

Tarpenes allsidighet når det gjelder værbeskyttelse under utendørsaktiviteter

En av de største fordelene med tarper er deres allsidighet når det gjelder værbeskyttelse på utendørsaktiviteter. Tarper gir pålitelig info om værforholdene og beskytter mot regn, vind og sol. Enten du er på campingtur, fjelltur eller strandferie, kan en tarp gi deg all nødvendig beskyttelse og tilpasses etter behovene dine. Du kan bruke tarp som et ekstra tak på teltet ditt for ekstra beskyttelse mot regnet. Eller du kan lage et skjermet uteområde med en tarp, hvor du kan tilberede mat eller slappe av utenfor teltet ditt. På denne måten får du mer info om hvordan du kan nyte naturen på en behagelig måte. Med tarper har du fleksibiliteten til å tilpasse dem etter situasjonen og få den beste værbeskyttelsen uansett hvor du er.

Fordelene med å ha en tarp som et ekstra lag med beskyttelse over campingutstyr

Når du er på campingtur, er det viktig å beskytte utstyret ditt mot vær og vind. En tarp kan gi deg den nødvendige beskyttelsen.

Fem smarte måter å bruke en tarp på

En tarp er et allsidig utendørsutstyr som kan være uvurderlig under fotturer, campingturer og andre friluftsaktiviteter. En kvalitetstarp er ikke bare en enkel beskyttelse mot regn, vind og sol, men det kan også brukes på mange kreative måter for å forbedre opplevelsen din i naturen. Her er fem smarte måter du kan bruke en tarp på:

Improvisert ly for overnatting

Når du er ute på tur og ønsker å tilbringe natten under stjernene, kan en tarp være ditt beste alternativ for et improvisert ly. Ved hjelp av noen tau og trær eller stolper, kan du raskt sette opp en solid konstruksjon som gir deg beskyttelse mot været. Du trenger ikke engang å bekymre deg for at regnet skal ødelegge campingopplevelsen din. Bare sørg for at du har riktig stramming av tauene og sikrer tarpen godt.

 • + Gir rask beskyttelse mot regn eller sol når du trenger det mest.
 • + Spar plass i sekken siden tarpen veier mindre enn et tradisjonelt telt.
 • - Kan kreve litt praksis for å få den perfekte oppsettet.

Komfortabelt uteområde

En annen smart måte å bruke en tarp på er å lage et komfortabelt uteområde hvor du kan slappe av eller spise sammen med venner og familie. Ved hjelp av noen tau og kreativitet kan du lage et skyggefullt område hvor du kan nyte måltider eller bare hvile etter en lang dag med aktiviteter. Du kan også bruke tarpen til å skape en barriere mot vinden, noe som gjør oppholdet ditt mer behagelig.

 • + Gir et behagelig og beskyttet utendørsområde.
 • + Enkel å sette opp og ta ned.
 • - Krever ekstra tau for å sikre tarpen ordentlig.

Midlertidig gulv

En tarp kan også være nyttig som et midlertidig gulv når du vil holde tingene dine rene og tørre. Enten det er under matlaging, pakking eller bare for å beskytte utstyret ditt, kan en tarp legges ned på bakken for å skape et rent og tørt område. Dette er spesielt praktisk hvis du camper på fuktig eller gjørmete terreng.

 • + Holder tingene dine rene og tørre.
 • + Kan brukes til en rekke formål, fra matlaging til oppbevaring av utstyr.
 • - Kan kreve ekstra vekt i sekken hvis den er stor nok til å dekke hele området.

Hengekøyekonstruksjon

Hvis du elsker hengekøyer, kan en tarp være din beste venn når det kommer til å sette opp en solid konstruksjon. Ved hjelp av to trær og noen solide tau, kan du lage et beskyttende tak over hengekøyen din ved hjelp av tarpen. Dette gir deg ekstra beskyttelse mot været og lar deg nyte en god natts søvn uten bekymring for regn eller sol.

Tarp vs. telt - Hvilken er best for deg?

Å velge mellom en tarp og et telt kan virke som en vanskelig beslutning når du planlegger utendørsaktiviteter. Begge har sine fordeler og ulemper, så det er viktig å vurdere hva som passer best for dine spesifikke behov. La oss sammenligne de to alternativene slik at du kan ta den riktige avgjørelsen.

Sammenligning av fordeler og ulemper med å bruke tarper kontra telt

Tarper, også kjent som presenninger, har blitt stadig mer populære blant friluftsentusiaster på grunn av deres allsidighet og lette vekt. En tarp er vanligvis laget av slitesterkt materiale som polyester eller nylon, og den kan brukes til å lage en improvisert ly for regn eller solskinn. På den annen side gir et tradisjonelt telt et mer solid tak over hodet ditt og beskytter bedre mot værforhold.

Fordeler med å bruke en tarp:

 • Tarper er svært fleksible og kan tilpasses forskjellige miljøer og situasjoner.
 • De er lettere å transportere på grunn av deres lette vekt.
 • Tarper er ofte rimeligere enn tradisjonelle telt.
 • De gir deg muligheten til å oppleve naturen mer direkte utenfor vegger.

Ulemper med å bruke en tarp:

 • Tarps gir ikke like mye isolasjon som et tett lukket telt.
 • De kan være mindre beskyttende mot sterke vindforhold.
 • Tarper gir mindre privatliv sammenlignet med et telt.

Hvordan tarper kan være mer fleksible og lettere å transportere enn tradisjonelle telt

En av de største fordelene med tarper er deres allsidighet. Du kan bruke en tarp på mange forskjellige måter, avhengig av dine behov og miljøet du befinner deg i. Du kan sette opp en tarp som et tak over en hengekøye, lage et improvisert ly for å beskytte deg mot regn eller solskinn, eller bruke den som et gulv under soveposen din.

Tarper er også mye lettere å transportere sammenlignet med tradisjonelle telt. De tar opp mindre plass i ryggsekken din og veier vanligvis betydelig mindre. Dette gjør dem ideelle for fotturer, campingturer eller andre utendørsaktiviteter der vekt og plass er avgjørende faktorer.

Fordelene med å bruke et telt når det kommer til isolasjon og privatliv

Et tradisjonelt telt gir bedre isolasjon enn en tarp. Teltets vegger bidrar til å holde varmen inne om natten og kulden ute. Dette kan være avgjørende hvis du planlegger å campe i kaldt vær eller områder med høy luftfuktighet.

Telt gir også mer privatliv enn tarps. Hvis du foretrekker å ha ditt eget personlige rom mens du camper, vil et telt gi deg den skjermede følelsen du leter etter. Det kan være spesielt viktig hvis du er på en overfylt campingplass eller deler et område med andre teltere.

Tarp som ekstra tak over teltet

Å sove ute i teltet kan være en fantastisk opplevelse, men noen ganger kan været virkelig slå seg løs. Regn, vind eller til og med sterk sol kan gjøre oppholdet i naturen litt utfordrende. Men frykt ikke! Det er en enkel løsning for å gi deg ekstra beskyttelse mot elementene - bruk av en tarp som et ekstra tak over ditt eksisterende telt.

Hvordan du kan sette opp en tarp som et ekstra tak over ditt eksisterende telt for bedre beskyttelse mot værforholdene.

Det første trinnet er å velge riktig størrelse på tarpen. Du vil ha en som passer godt over ditt nåværende telt og gir tilstrekkelig dekning. Mål lengden og bredden på teltet ditt, og legg til noen ekstra centimeter for å være sikker på at tarpen vil passe ordentlig. Når du har funnet den rette størrelsen, er det på tide å feste tarpen til trærne rundt leirplassen din.

Forskjellige metoder for å feste tarpen til teltpålene eller trærne rundt leirplassen din.

Det finnes flere måter å feste tarpen på, avhengig av tilgjengelige ressurser og preferanser:

 1. Teltpåler: Hvis du bruker teltpåler, kan du bruke barduner eller elastiske stropper for å feste tarpen i ønsket posisjon.
 2. Trær: Hvis du har trær rundt leirplassen din, kan du bruke tau eller klatresele for å feste tarpen til trærne. Pass på at tauene er stramme og sikre for å unngå at tarpen blåser av i vinden.

Hvordan dette ekstra taket kan bidra til å redusere kondens inne i teltet og holde det varmere om vinteren.

En tarp fungerer som et ekstra lag beskyttelse mot været og kan bidra til å redusere kondens inne i teltet. Ved å plassere en tarp over teltet, skaper du en ekstra barriere mellom innsiden av teltet og de kalde eller fuktige forholdene utenfor. Dette hjelper til med å holde innsiden av teltet varmere og reduserer sjansen for at kondens dannes på innsiden av vegger og tak.

Tips for optimal plassering av tarpen over teltplassen din.

Når du skal plassere tarpen over teltplassen din, er det noen ting du bør vurdere:

 1. Helling: Plasser tarpen slik at den har en liten helling, slik at regnvann lett kan renne av.
 2. Avstand: Sørg for at det er nok avstand mellom tarpen og teltet ditt slik at det ikke blir kontakt mellom dem når vinden blåser.
 3. Stramming: Pass på at tarpen er stramt festet for å unngå flapping eller bevegelse i vinden.

Å sette opp en tarp som et ekstra tak over ditt eksisterende telt kan virkelig forbedre opplevelsen din når du er ute i naturen.

Dropp teltet hvis værmeldingen er bra

Når været er på sitt beste, kan det være fristende å legge igjen det tunge og klumpete teltet hjemme og heller velge en lettvekts-tarp som ditt eneste tak under friluftslivet. Dette kan gi deg mange fordeler og en mer åpen og naturlig opplevelse i naturen.

Fordelene ved å bruke kun en lettvekts-tarp når været er gunstig

Å bruke kun en tarp i stedet for et tradisjonelt telt når værmeldingen er bra, har flere fordeler. Her er noen av dem:

 • Lettvekt: En tarp veier betydelig mindre enn et telt, noe som gjør den mye lettere å bære med seg på tur. Du slipper unna den tunge ryggsekken som ofte følger med et tradisjonelt telt.
 • Enkel oppsett: Tarper er vanligvis enklere å sette opp enn telt. De krever ikke så mye tid eller dyktighet for å få dem på plass. Du kan raskt finne et egnet sted, feste tauene til trær eller bruker stolper, og du har ditt eget lille ly fra elementene.
 • Mer fleksibilitet: Med en tarp har du muligheten til å tilpasse formen og størrelsen etter dine behov. Du kan lage forskjellige konfigurasjoner basert på terrenget eller hvordan du ønsker at taket ditt skal se ut.
 • Bedre utsikt: Når du bare bruker en tarp, får du en mye bedre utsikt over landskapet rundt deg. Du kan nyte naturen uten å ha veggene på et telt som blokkerer utsikten.
 • Nærhet til naturen: Å sove under en tarp gir deg en mer intim opplevelse med naturen. Du kan høre lydene av skogen eller fjellet, se stjernehimmelen og føle vinden på kroppen din. Det er som å være ett med omgivelsene.

Hvordan velge riktig type tarp

Når du skal velge riktig type tarp for de værforholdene du forventer, er det noen ting du bør vurdere:

 1. Størrelse: Tenk på hvor mange personer tarpen skal romme og hvor mye plass du trenger for utstyret ditt. Velg en størrelse som passer til dine behov.
 2. Materiale: Tarper kommer i ulike materialer, som silnylon, polyester eller bomullsblanding. Vurder hva slags materiale som passer best for deg basert på vekt, holdbarhet og pris.
 3. Vanntett evne: Sjekk om tarpen er vanntett eller om den krever ekstra behandling for å beskytte mot regn. Dette er spesielt viktig hvis det er fare for nedbør i værmeldingen.
 4. Festemetoder: Se etter tarper som har flere festepunkter og justerbare stropper eller tau slik at du kan tilpasse dem etter terrenget og værforholdene.
 5. Vekt: Husk å vurdere vekten på tarpen. Jo lettere den er, desto enklere blir det å bære den med seg på tur.

Fordeler med å bruke tarp i friluftslivet

Tarper er et populært alternativ til tradisjonelle telt når det kommer til friluftsliv. De har mange fordeler som gjør dem attraktive for både erfarne og nybegynnere utendørsentusiaster. La oss se nærmere på hvorfor bruk av tarper kan være en smart løsning for deg.

Lettere å sette opp og ta ned sammenlignet med tradisjonelle telt

En av de største fordelene med tarper er at de er mye lettere å sette opp og ta ned enn tradisjonelle telt. Mens telt ofte krever tid og innsats for å få strukket ut stenger, festet barduner og satt opp innerteltet, kan du raskt henge opp en tarp mellom trær eller andre solide punkter. Dette sparer deg tid og energi, slik at du kan komme raskt i gang med å nyte naturen.

Muligheten til å tilpasse tarpen etter behov

En annen stor fordel ved tarper er deres allsidighet. Du kan tilpasse tarpen etter værforholdene eller terrenget du befinner deg i. Hvis det regner, kan du justere høyden på kantene på tarpen for å holde deg tørr. Hvis det er sterkt sollys, kan du senke kantene for å skape skyggefulle områder under tarpen. Denne fleksibiliteten gjør at du kan tilpasse deg ulike situasjoner og få mest mulig ut av friluftsopplevelsen din.

Mer fleksibilitet når det gjelder valg av campingplass

Tarper gir deg også mer fleksibilitet når det gjelder valg av campingplass. På grunn av deres mindre fotavtrykk kan du finne mindre og mer skjermede områder å slå leir på. Dette betyr at du ikke er begrenset til å velge de vanlige campingområdene, men heller kan utforske mer avsidesliggende steder som kanskje ikke er tilgjengelige for store telt. Du kan virkelig komme deg ut i naturen og oppleve den på en unik måte.

Kostnadsbesparende alternativ til dyre telt

For de som er nye innen friluftsliv eller bare ønsker å teste ut denne aktiviteten uten å investere mye penger, er tarper et kostnadseffektivt alternativ. Telt kan være ganske dyre, spesielt hvis du ser etter høykvalitetsmodeller som tåler tøffe værforhold. Tarper derimot, er ofte mye rimeligere og likevel funksjonelle. Du trenger ikke bruke en formue for å nyte friluftslivet med en tarp.

En følelse av nærhet til naturen og en mer intim opplevelse

En annen fordel med tarper er at de gir deg en følelse av nærhet til naturen. I motsetning til et tradisjonelt telt som isolerer deg fra omgivelsene, tillater en tarp deg å være mer engasjert i naturen rundt deg. Du vil føle vindens bris, høre fuglene synge og se stjernene på nattehimmelen.

Konklusjon om tarp - Et allsidig utendørsutstyr

Så, nå har du fått en god oversikt over hva en tarp er og hvordan den kan brukes i friluftslivet. Du vet at den gir pålitelig beskyttelse mot regn, vind og sol, og at den kan være et flott alternativ til et tungt og klumpete telt. Du har også lært om fem smarte måter å bruke en tarp på, inkludert å bruke den som ekstra tak over teltet eller til og med droppe teltet helt når værmeldingen er bra.

Fordelene med å bruke en tarp er mange. Ikke bare gir den deg fleksibiliteten til å tilpasse deg forskjellige værforhold og terreng, men den er også lett å sette opp og pakke ned. Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller nybegynner, vil en tarp definitivt være et verdifullt tillegg til utstyret ditt.

Så hvorfor ikke prøve det selv? Neste gang du planlegger en tur i naturen, gi tarpen din en sjanse. Utforsk mulighetene den gir deg for komfortabel camping under alle slags forhold. Du vil bli overrasket over hvor mye glede og bekvemmelighet dette allsidige utendørsutstyret kan gi deg.

Vanlige spørsmål om tarper

Er tarper vanntette?

Ja, de fleste tarper er laget av vanntett materiale som holder deg trygg og tørr under regnfulle forhold.

Hvor stor tarp trenger jeg?

Størrelsen på tarpen du trenger avhenger av hvor mange personer du ønsker å beskytte og hvor mye plass du vil ha under taket.

Hvordan fester jeg en tarp?

Du kan feste en tarp ved hjelp av tau, barduner eller kroker som passer til miljøet der du skal bruke den.

Hvilket materiale er best for en tarp?

De vanligste materialene for tarper er nylon og polyester, begge har sine fordeler og ulemper. Nylon er lettere, mens polyester er mer slitesterkt.

Kan jeg bruke en tarp om vinteren?

Ja, det er mulig å bruke en tarp om vinteren.