Breiflabbgarn 0,70 x 180

Breiflabbgarn 0,70 x 180

1.790,00 NOK

Veil. salgspris 1.790,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 604245
Lagerstatus: 2 stk. på lager
stk.

Breiflabbgarn: Et Nødvendig Redskap for Fangst av Breiflabb

Breiflabbgarn er et spesialisert fiskeutstyr utviklet for fangst av breiflabb, også kjent som havtaske, marulk, sjødævel, storkjeftkonge, og ulke. Dette garnet er montert med spesifikasjoner som er nøye utvalgt for å være effektive i fangsten av denne unike fisken som finnes i kystvannet i det nordøstlige Atlanterhavet.

Spesifikasjoner av Breiflabbgarn

Breiflabbgarnet har følgende spesifikasjoner:

  • Nylontråd: 0,70 mm tykkelse, som gir garnet den nødvendige styrken til å håndtere den kraftige breiflabben.
  • Maskevidde: 180 mm, en dimensjon som er optimalisert for å fange breiflabben uten å skade fisken eller garnet.
  • Dybde: Garnet har en dybde på 12,5 masker, noe som sikrer at det kan brukes effektivt i ulike dyp.
  • Lengde: 27,5 meter, en tilstrekkelig lengde for å dekke et bredt område i fisket.
  • Scanfloat: 13 mm, flyteelementer som sørger for at garnet holder riktig posisjon i vannet.
  • Blyline: 10 mm, en blyvektet line som hjelper med å holde garnet nedsenket og stabilt i strømninger.
  • Farge: Gul, som gjør det synlig for fiskere under operasjoner.

Breiflabben: En Unik og Viktig Fisk

Breiflabben, med sine mange navn, er en fascinerende fisk som lever i kystvann fra Barentshavet til Gibraltarstredet, inkludert Middelhavet og Svartehavet. Innenfor enkelte områder, som Irskehavet, er breiflabben en betydelig kommersiell art.

Gjennomsnittsstørrelsen på europeiske breiflabber varierer vanligvis mellom 40–60 centimeter, men dette kan variere betydelig mellom forskjellige lokaliteter og populasjoner. Interessant nok har forskere funnet at breiflabbens gjennomsnittsstørrelse øker med dybden; populasjoner i dypere vann er generelt større enn de som lever på grunnere vann. Dette kan skyldes ulike miljøfaktorer og tilgang på mat i de forskjellige dybdene.

Fangstmetoder og Økologi

Å fange breiflabben krever spesiell kunnskap og utstyr, som breiflabbgarn, for å være effektiv. Garnets design er avgjørende for å sikre at fangsten er bærekraftig og at fisken holdes i god stand til den bringes til land. Breiflabben spiller en viktig rolle i sitt økosystem, både som rovfisk og som bytte for større rovdyr.

Den unike formen og atferden til breiflabben gjør den til en utfordrende, men givende fisk å fange. Garnets spesifikasjoner er derfor nøye utvalgt for å møte disse utfordringene, og det er et uvurderlig verktøy for fiskere som ønsker å drive et bærekraftig og effektivt fiske etter denne fascinerende arten.

I konklusjon, breiflabbgarn er et spesialisert og nøye utformet verktøy som gjør det mulig for fiskere å fange breiflabben effektivt og bærekraftig. Med de riktige spesifikasjonene og en forståelse av breiflabbenes økologi, kan fiskere bidra til å opprettholde balansen i marine økosystemer samtidig som de drar nytte av denne verdifulle ressursen.