Kan Man Slipe Taggete Kniver?

kan man slipe taggete kniver

Den taggete kniven er et kjøkkenvidunder. Disse knivene er i stand til å håndtere vanskelige oppgaver som å kutte tomater, brød og kaker uten å knuse eller ødelegge dem. Du har sikkert prøvd å bruke en vanlig kniv for å utføre en av disse oppgavene, og du vet hvor frustrerende det kan være.

Hvis det ikke var nok til å gjøre taggete kniver til et av de største kulinariske underverkene i verden, så tenk på det faktum at de sjelden, om noen gang, trenger sliping.

Hva får kniver til å bli uskarpe?

Et skjærebrett er det som gjør kniver sløve. Dette forutsetter at kniven brukes på en hverdagslig måte og ikke den ekstreme mishandlingen så mange kjøkkenkniver har vært utsatt for, som å bli kastet i oppvaskmaskinen eller brukt til å åpne bokser.

Kanten på knivbladet ditt vil lide hver gang du skjærer noe på et skjærebrett. Den skarpe eggen er fortsatt der, men bøyd til siden. Du kan enkelt fikse dette ved å bruke noen få strøk med et honestål eller knivstål som det også heter.

Enda verre, etter lange perioder med å treffe skjærebrettene, blir den skarpe eggen sløv og forvrengt, slik at det som en gang var en V ser ut som en U. For å omforme eggen tilbake til en skarp en, må du fjerne litt metall. En slipestein eller en knivsliper er den beste måten å gjøre dette på.

taggete kniver

Hold taggete kniver skarpe

De taggete kantene på en kniv berører ikke skjærebrettet fordi de er forsenket. En tagget kniv av høy kvalitet kan vare i mange år.

Imidlertid kan det hende at den taggete kniven din ikke fungerer like bra som den pleide. Dette kan sees som smuler igjen på skjærebrettet mens du skjærer brød.

Du har mange alternativer hvis den dagen kommer.

Sørg for å sjekke garantien til produsenten din. Mange knivprodusenter vil slipe taggete kniver for deg uten kostnad. Alt de trenger er en retur på kniven. Du kan også ta den med til en profesjonell knivsliper. Mens noen steder ikke aksepterer taggete kniver, vil andre gjøre det.

Hvordan slipe en tagget kniv selv

 

 Plasser et rundt slipestål i mellom taggene på bladet.

 Dra stålstanga langs takkene en om gangen.

 For å være sikker på at du ikke skjærer deg, beveg slipestålet fra kniven.

 Hver seksjon bør få omtrent fire til fem slag før du flytter til neste.

 Bladet vil få noen stålrester igjen. Dette kalles grader.

 For å fjerne grader, kjør slipestangen langs bladet.

Konklusjon

Uansett hvor erfaren du måtte være, er det fortsatt mange feil du gjorde som nybegynner kokk. Disse feilene kan gjøre deg flau hvis du husker dem. Kanskje din mangel på erfaring førte til at du valgte en lang, komplisert rute for å utføre en enkel oppgave. Kanskje du ikke fulgte alle instruksjonene. Kanskje det var et problem med verktøyene du brukte.

Noen knivprodusenter hevder at du aldri trenger å slipe de taggete knivene deres. Selv om påstandene kan være riktige, er det de antyder at bladet ikke trenger å slipes fordi det er av så høy kvalitet. I stedet bør du bare kaste den sløve kniven og kjøpe en ny.

Du vil føle skjørheten til disse billige taggete knivene i hendene når du finner dem. Disse knivene er ikke av høy kvalitet, og prisen er ikke riktig. Til slutt vil du bruke mer på utskiftninger enn på et førsteklasses blad.

Gleden av å eie en kvalitetskniv er mye større enn om du kjøper 10 billige kniver. Da vil du faktisk glede deg over å slipe og vedlikeholde kniven, slik at den varer i mange, mange år. Selv om det er en tagget kniv du må slipe fra tid til annen.