Seilerstøvler - Voyager. Superlett EVA.

Seilerstøvler - Voyager. Superlett EVA.

549,00 NOK

Veil. salgspris 549,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering


Seilerstøvler / Fritidsstøvler - Voyager

En fleksibel og god seilerstøvel som er vanntett og varm. Produsert i superlett EVA-materiale og er beregnet på helårsbruk.

Denne støvelen kommer med uttagbar, vaskbar thermosokk.

Størrelse: 41 - 48
Farge: Grønn

 

 

Litt om gummistøvelens historie

En metode for vulkanisering av naturgummi, eller en kjemisk prosedyre for å gjøre en plastisk, klebrig gummimasse til solide, elastiske gummiprodukter, ble laget i 1839 av den amerikanske oppfinneren Charles Goodyear.

I 1852 betalte Hiram Hutchinson for patentrettighetene for å bruke teknikken til å produsere gummifottøy. Han dro til Frankrike i 1853 og grunnla gummifottøyproduksjonsvirksomheten Aigle (tidligere kjent som Compagnie du Caoutchouc Souple). Bønder og andre mennesker som ønsket å holde føttene tørre og ofte bare hadde brukt tresko før, hadde betydelig suksess med vanntette støvler.

På gummistøvler laget av naturgummi brukes fortsatt vulkaniseringsmetoden utviklet av Goodyear. I tillegg gjorde Goodyear sine egne investeringer i produksjon av dekk og slanger. I 1890 begynte Hutchinsons virksomhet å produsere sykkeldekk under Hutchinson-merket.

Gummisko, kalosjer og skotrekk ble også produsert sammen med andre typer gummifottøy. Navnet på de gamle, solide tresålene som ble brukt med lettere skinnsko er der ordet "kalosje" kommer fra. På 1900-tallet økte produksjonen og bruken av gummistøvel betydelig. For eksempel, på 1920-tallet ble støveltypen introdusert til Sovjetunionen. (Kilde: Wikipedia)

Tagger EVA, Camminare, støvel, støvler, gummistøvel, gummistøvler

Andre kunder har også kjøpt