Seilerstøvler - Voyager. Superlett EVA.

Seilerstøvler - Voyager. Superlett EVA.

549,00 NOK

Veil. salgspris 549,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering


Seilerstøvler / Fritidsstøvler - Voyager

En fleksibel og god seilerstøvel som er vanntett og varm. Produsert i superlett EVA-materiale og er beregnet på helårsbruk.

Denne støvelen kommer med uttagbar, vaskbar thermosokk.

Størrelse: 41 - 48
Farge: Grønn

 

 

Litt om seilerstøvelens historie

Seilerstøvelen har en rik historie som strekker seg langt tilbake, med røtter i sjøfartens utvikling og behovene til seilere over hele verden. I sin mest grunnleggende form er seilerstøvelen designet for å beskytte føttene til sjømenn mot våte, glatte og ofte farlige forhold ombord på skip.

Tidlige utviklinger

Seilerstøvelen kan spores tilbake til tidlige seilskuter der mannskapet trengte beskyttelse mot fuktighet, spesielt når de jobbet på dekk under tøffe værforhold. De første seilerstøvlene var ofte laget av skinn og behandlet med fett eller olje for å gjøre dem vanntette. Disse støvlene var ikke alltid komfortable eller fullt effektive, men de var et viktig verktøy for seilere som tilbrakte dager og uker i åpent hav.

Industrialiseringen og forbedret design

Med fremveksten av moderne sjøfart på 1800- og 1900-tallet ble det et større fokus på praktiske og holdbare klær for sjøfolk. Seilerstøvlene utviklet seg da fra skinn til gummi, etter at vulkanisering av gummi ble en teknikk på midten av 1800-tallet. Dette gjorde det mulig å produsere støvler som var helt vanntette, og som ga bedre beskyttelse mot de våte forholdene ombord.

Den moderne seilerstøvelen

I det 20. århundret, spesielt etter andre verdenskrig, så vi en økning i fritidsseiling og regattaseiling. Dette skapte behovet for mer spesialiserte seilerstøvler som ikke bare beskyttet mot vann, men som også ga bedre grep og komfort for bruk over lengre tid. Merker som Helly Hansen og Dubarry ble kjent for å produsere robuste og innovative seilerstøvler som kombinerte gummi med lær, vanntette membraner og spesialsåler for å forhindre at man sklir på dekk.

Teknologi og materialer i dag

Moderne seilerstøvler er laget med avanserte materialer som Gore-Tex, neopren og syntetiske kompositter som ikke bare gir vanntetthet, men også puster godt for å holde føttene tørre og komfortable under krevende forhold. Samtidig er sålene designet for å gi optimalt grep på våte overflater, noe som reduserer faren for fall ombord.

Seilerstøvelens betydning i dag

Seilerstøvelen er nå en essensiell del av utstyret for både profesjonelle og fritidsseilere. Den kombinerer funksjonalitet og komfort, og har blitt et symbol på sjømannskap og seilkultur. Støvelen har gått fra å være et rent praktisk verktøy til også å være et stykke maritimt motetilbehør for mange.

Historien om seilerstøvelen er derfor nært knyttet til utviklingen av sjøfart og behovet for bedre beskyttelse og komfort til sjøs, med teknologiske fremskritt som har gjort den mer effektiv og allsidig gjennom tidene.

Tagger EVA, Camminare, støvel, støvler, gummistøvel, gummistøvler

Andre kunder har også kjøpt