Morakniver - Frosts / Mora

Morakniver - Kniver fra kvalitetsleverandøren Mora i Sverige.

preload spinner

Morakniver - Fabrikken i Mora

Hver Morakniv er laget i Mora på fabrikken som har vært der i århundrer i det nærliggende samfunnet Östnor. Ettersom vi har ansvaret for hvert produksjonstrinn, følger det at vi har total kontroll over hele prosessen. Det krever mye arbeid å lage kniver som er virkelig gode. Vi har lært mye om hvordan vi kan øve med de beste resultatene i løpet av de rundt 130 årene vi har gjort det.

Fra begynnelsen i presserommet til konklusjonen i utsendelsen har hvert trinn i prosedyren en egen funksjon. Vi vurderer kontinuerlig de ulike produksjonsfasene og vurderer hvordan vi kan bli enda bedre og mer effektive.

Presserommet er der det hele begynner. Når vi lager kniven, velger vi den typen stål – karbon, rustfritt eller laminert stål – som passer best til knivens tiltenkte bruk. Det lages to knivblad i pressehallen hvert sekund, og det kan lages opptil 7000 knivblad på en time! Pressen har en kapasitet på 120 tonn.

En godt bevart hemmelighet

Stål får en behandling som kalles herding for å gjøre det hardere, seigere og mer motstandsdyktig mot skjæring. Den ene brukes til karbonstål, og den andre er en herdingsovn for rustfritt stål. Siden herdeprosessen i seg selv er det som gir våre kniver de særegne egenskapene til stål, som skarphet, styrke og fleksibilitet, er det en bedriftshemmelighet.