Islender - Barn

Islender - Barn

790,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering


Islender til barn

Drømmer barnet ditt om å være like varmt kledd som en ekte viking? Vel, da er det på tide å introdusere dem for den ikoniske islender genseren. Denne strikkegenseren har ikke bare en fascinerende historie, men den skiller seg også ut blant andre strikkeplagg for barn. La oss ta deg med på en reise gjennom tid og tradisjon, og oppdag hvorfor islender genseren er et must-have plagg i enhver barnegarderobe.

Størrelser: fra 2 - 10 år
Farge: Sort /Hvit (klassisk)

Historien bak islenderen

Historien bak denne unike genseren går tilbake flere århundrer. Fra de barske vinterlandskapene på Island til moderne moteverdenen, har islender genseren bevart sin autentisitet og popularitet. Med sitt karakteristiske mønster og varme ullmateriale er den perfekt for kalde norske vintre eller eventyrlystne utendørsaktiviteter.

Islender genseren skiller seg ut med sin robuste konstruksjon og evne til å holde barna varme under alle forhold.

Den er også et symbol på stolthet over norsk kulturarv og håndverkstradisjoner. Så neste gang du ser etter et plagg som kombinerer stil, komfort og historie, trenger du ikke lete lenger enn en islender genser for barn.

Valg av garn og farger når du skal strikke islender til barn

Når du skal velge garn og farger til en islender genser til barn, er det flere ting du bør tenke på. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å ta de riktige valgene:

 • Tips for å velge riktig garn: Når det gjelder garn til en islender genser for barn, er babygarn et godt valg. Babygarn er mykt og behagelig mot huden, samtidig som det er slitesterkt. Det finnes ulike typer babygarn å velge mellom, så sørg for å lese beskrivelsen nøye og se etter egenskaper som passer barnets behov.
 • Forskjellige fargevalg og mønstre: En islender genser gir deg muligheten til å være kreativ med farger og mønstre. Du kan velge tradisjonelle mønstre som snøkrystaller eller stjerner, eller prøve noe mer moderne og unikt. Her er noen eksempler på fargekombinasjoner du kan vurdere:
  • Kontrasterende farger: Velg to eller flere farger som skiller seg tydelig fra hverandre for et iøynefallende utseende.
  • Naturlige toner: Bruk jordfarger eller nøytrale toner for en tidløs look.
  • Pastellfarger: Skap en myk og delikat stil ved å bruke pastellfarget garn.
 • Garnkvalitet og fargekombinasjoner: Når du skal velge garnkvalitet, bør du vurdere hvor holdbart det er og om det tåler hyppig vask. Barn kan være aktive og lekne, så det er viktig at genseren tåler litt røff behandling. Når det gjelder fargekombinasjoner, kan du eksperimentere med ulike farger for å skape en unik stil. Husk å tenke på barnets preferanser og hva som passer deres personlighet.

Når du velger garn og farger til en islender genser til barn, er det viktig å ta hensyn til både komfort og stil. Ved å følge disse tipsene kan du lage en vakker genser som barnet vil elske å bruke.

Islender i 100% Norsk ull

Islender gensere er en populær og tidløs klesplagg for barn. En av de beste materialene som brukes til å lage disse genserne er 100% norsk ull. Her er noen fordeler med å bruke norsk ull til en islender genser for barn:

 • Kvalitet: Norsk ull er kjent for sin høye kvalitet. Den er myk, varm og holdbar, noe som gjør den perfekt for å lage varme og slitesterke islendergensere til barn.
 • Holdbarhet: Islendergensere laget av norsk ull har lang levetid. Den tette fibrene i ullen gjør at genseren holder formen godt over tid, selv etter hyppig bruk og vask.
 • Isolasjon: Norsk ull har gode isolasjonsegenskaper, noe som betyr at den holder barna varme selv på kalde dager. Dette gjør det ideelt for utendørsaktiviteter eller vinterferier.
 • Pustende: Ullen tillater også god luftsirkulasjon, slik at barnet ikke blir klam eller svett når de leker eller beveger seg aktivt.

Norsk ull er et populært valg blant strikkere av islendergensere av flere grunner:

 • Tilgjengelighet: Norsk ull er lett tilgjengelig i ulike størrelser og farger. Du kan finne et bredt utvalg av garn i håndverksbutikker eller nettbutikker.
 • Håndverkstradisjon: Norge har en lang tradisjon med strikking og produksjon av islendergensere. Ved å bruke norsk ull, kan du være en del av denne håndverkstradisjonen og støtte lokale produsenter.
 • Bærekraft: Norsk ull er et miljøvennlig valg. Ull er fornybart og biologisk nedbrytbart materiale, og ved å velge norsk ull bidrar du til å bevare tradisjonelle saueraser og opprettholde bærekraftige landbrukspraksiser.

En islender genser for barn laget av 100% norsk ull er ikke bare et flott plagg med god kvalitet, men det gir også en følelse av tilhørighet til den norske strikketradisjonen.

Islenderen har sin opprinnelse fra kysten

Islendergenseren er et ikonisk plagg med en fascinerende historie. Den har sin opprinnelse fra kystområdene, der den ble utviklet for å beskytte fiskerne mot det barske været og de kalde temperaturene. Islenderen er kjent for sitt karakteristiske mønster og tykke ullmateriale som holder deg varm selv på de kaldeste dagene.

Hvis du leter etter en genser til barnet ditt som både er stilig og funksjonell, er en islendergenser et flott valg. Med sitt tidløse design og høy kvalitet vil denne genseren vare lenge og være perfekt for utendørsaktiviteter eller koselige kvelder hjemme.

Så hvorfor ikke skjemme bort barnet ditt med en klassisk islendergenser? Sjekk ut vårt utvalg av garn og farger, velg din favoritt, og gi barnet ditt en varm og trendy stil. Du kan være trygg på at vår 100% norske ull vil gi optimal komfort og varme i enhver situasjon. Bestill i dag, og la barnet ditt skinne i en autentisk norsk islendergenser!

Vanlige spørsmål om islendergensere til barn

Hvilken størrelse skal jeg velge for mitt barn?

For å finne riktig størrelse til ditt barn anbefaler vi å måle brystvidden eller følge aldersanbefalingene på produktbeskrivelsen. Det kan også være lurt å legge til litt ekstra plass for vekst og bevegelse.

Hvordan skal jeg vaske en islendergenser?

Det anbefales å vaske islendergenseren på ullprogrammet i maskinen eller for hånd med et mildt ullvaskemiddel. Unngå å vri eller strekke genseren, da dette kan ødelegge fasongen. La den tørke flatt for å bevare passformen.

Kan jeg bruke en islendergenser til barnet mitt hele året?

Islendergenseren er laget av tykk ull som gir god isolasjon, så den egner seg best for kjøligere værforhold. Om sommeren kan det være lurt å velge en lettere genser eller lag-på-lag klær for å regulere temperaturen bedre.

Hvor lenge vil en islendergenser vare?

En godt vedlikeholdt islendergenser av høy kvalitet kan vare i mange år. Det er viktig å følge vaskeanvisningen og ta godt vare på genseren for at den skal beholde sin form og kvalitet over tid.

Finnes det andre farger enn de tradisjonelle mønstrene?

Ja, det finnes mange forskjellige farger og mønstre tilgjengelig når du velger en islendergenser til barnet ditt. Du kan velge mellom klassiske mønstre eller mer moderne varianter som passer din smak og stilpreferanser.

Andre kunder har også kjøpt