Ruse / Torskeruse - Dobbel

Ruse / Torskeruse - Dobbel

1.490,00 NOK

Veil. salgspris 1.490,00 NOK

Klarna

Basert på 3 Vurderinger

Modell/varenr.: 699999
Lagerstatus: Ubekreftet. Kontakt oss for dato.
stk.

Ruse / Torskeruse - Dobbel

Dobbel torskeruse laget i polyetylene not, med kraftige PVC ringer. Meget god fiskeevne. 6 meter ledegarn, 2 stk ruser à 2,2 meter. Maskevidde not 45 mm.

Total lengde 10,4 meter. Største ring: 60 cm Ø

Kartonger. à 5/1 stk

"En ruse er et fiskeredskap som består av knyttet poseformet nett omkring et antall gjorder, formet som et rør. Fisken lokkes eller ledes gjennom en traktformet pose i den ene enden og inn i rusen, den kan derettes lett komme gjennom en ny trakt til det innerste rommet som er gjenknyttet i enden. Dette innerste rommet kan åpnes og lukkes med en knute.
 

Ruser settes på forholdsvis grunt vann, og gjerne to og to i en dobbeltruse, med ledegarn mellom, slik at fisk som støter på garnet ledes mot en av de to rusene. Ruser er et svært skånsomt redskap fordi fisken ikke blir skadet, og ruser egner seg derfor spesielt godt til fisk som skal føres levende til markedet.
 

Grunne farvann egner seg best til rusefiske, f.eks. skjærgården ved Smøla, og flere steder i Nordland. Herfra var det midt på 1900-tallet organisert transport med brønnbåt for levendefisktransport til markedet i de store byene.
 

Ruser er blitt brukt i Norge spesielt til torskefiske og ålefiske." (Kilde: Wikipedia)

Tagger torskeruser regler, torskeruser til salgs, torskeruse pris, torskeruse agn, torskeruser dobbel, torskeruse fiske, torskeruse bergen, lage torskeruse, fiske med torskeruse, sette torskeruse, torskeruse dobbel til salgs, torskeruse bilder, torskeruse til salgs, torskeruse tips, torskeruse oslo, billig torskeruse, hvordan bruke torskeruse, enkel torskeruse, kjøpe torskeruse, fisking med torskeruse, stor torskeruse