Sjørøverflagg

Sjørøverflagg

159,00 NOK

Veil. salgspris 159,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 603329
Lagerstatus: 9 stk. på lager
stk.

Sjørøverflagg / Piratflagg til båt

Moroflagg "Pirat" til båt etc.

Dimensjoner: 30 x 45 cm

Om sjørøverflagget:

Jolly Roger er det tradisjonelle engelske navnet på flaggene som ble flagget for å identifisere et sjørøverskip før eller under et angrep, tidlig på 1700-tallet.

Piratflagget som oftest er identifisert som Jolly Roger i dag - hodeskalle- og korsbenet-symbolet på et svart flagg - ble brukt i løpet av 1710-årene av en rekke piratkapteiner inkludert Black Sam Bellamy, Edward England og John Taylor. 

Det fortsatte med å bli det mest brukte sjørøverflagg i løpet av 1720-årene, selv om andre design også var i bruk.

Den første registrerte bruken av hodeskalle-og-korsbein-symbolet på marineflagg dateres til 1600-tallet. Det oppsto muligens blant Barbary-piratene fra perioden, som ville koble den svarte fargen til Jolly Roger til den muslimske svarte standarden (svart flagg).

Men en tidlig referanse til muslimske korsarer som flyr med et hodeskallesymbol, i sammenheng med et slaveangrep på Cornwall i 1625, refererer eksplisitt til symbolene som vises på et grønt flagg.

Det er omtale av Francis Drakes flagg så tidlig som i 1585, men historisiteten til denne tradisjonen har blitt satt i tvil. Samtidige beretninger viser at Peter Easton brukte et vanlig svart flagg i 1612; et vanlig svart flagg ble også brukt av kaptein Martels pirater i 1716, Blackbeard, Charles Vane og Richard Worley i 1718, og Howell Davis i 1719. (Kilde: Wikipedia)

Andre kunder har også kjøpt