Oljefilter

preload spinner

Oljefilter fra WIX

Oljen er blodet til motoren, noe som betyr at oljefilteret ikke skal tas for gitt. Spesielt i miljøer med stor belastning. Den lille ekstra kostnaden man må betale for et kvalitetsfilter er vel verdt prisen, når man ser på de komponentene som utgjør et oljefilter. Kvalitetsfiltre tilbyr mange fordeler fremfor de billigere variantene. For eksempel:

Tykkere konstruksjon (Standard 0,39 cm tykkelse) som igjen fører til sterkere gjenger, enklere pågjenging, bedre støtte og bedre pakningskompressjon. Robuste elementer er designet for å motstå alle typer væsker, vibrasjoner, høye og lave temperaturer, og vil ikke deformeres under konstant fjærbelastning.

WIX oljefiltere er tilgjengelige i XD (Extended Drain), XE (Extra Efficiency) og ecoLAST (Double Oil Drain Intervals) versjoner.

WIX XD Oljefiltre

WIX XD (Extended Drain) oljefiltre er konstruert for å øke kjørelengden mellom hvert oljeskift med opptil 50%, og reduserer nedetid, noe som igjen tillater å øke intervallene for oljeskift når det kombineres med en ordentlig oljeanalyse. Dette betyr besparelser på olje, filter og vedlikeholdskostnader, noe som igjen medfører økt fortjeneste. Strenge industritester har vist at WIX XD filtrene varer lengre, renser mer effektivt i forhold til andre merker, og fanger opptil 50% mer forurensninger.

WIX XD oljefiltre benytter en påventende patent kalt “Spin Flow Technology” som er designet for å øke filtrets levetid. De vinklede finnene er plassert der hvor oljen strømmer inn i filteret for å starte prosessen med å grovfiltrere oljen og fjerne disse partiklene fra oljen. Dette gjør at filtret enklere klarer å fange de finere partiklene og varer lengre.

WIX XE Oljefiltre

WIX XE (Extra-Efficiency) oljefiltre er de mest effektive og kostnadseffektive filtre i ekstreme miljøer. De benytter elementer av mikrofiberglass for å filrere ut mer av de mikroskopiske motorødeleggende partiklene. Disse mikrofiberglass elementene tilbyr mindre monstand mot oljestrømmen, og derfor også bedre beskyttelse ved oppstart, spesielt i kaldt vær. I tillegg vil ikke glasselementer absorbere vann slik som cellulose elementer.

WIX ecoLAST Oljefiltre

WIX ecoLAST oljefiltre har gjennom mer enn 2,7 millioner Km testing mer enn doblet lengden mellom intervallene for oljeskifte. For å illustrere litt kan vi beregne at en  megaflåte med 9000 lastebiler kan spare mer enn 6,5 Millioner kroner årlig på olje ved å skifte til ecoLAST filtre, mens en flåte med 400 biler kan spare mer enn 300,000 kroner årlig. WIX ecoLAST oljefiltre er en direkte erstatning og krever ingen modifikasjoner på kjøretøyet.

WIX ecoLAST oljefiltre fanger skitt og sot som et tradisjonelt oljefilter, mens det samtidig benytter et høyteknologisk element for å avsondre syrer i oljen. WIX ecoLAST oiljefiltre har beviselig vært effektive med konvensjonelle syntetiske oljer, og fungerer med Biodiesel, Flytende Petroleumsgass (LPG), Bensin og Diesel.

Sealine Products AS lagerfører de mest brukte oljefiltre fra WIX, men kan skaffe det meste fra denne produsenten. Ta kontakt dersom du ikke finner oljefilteret du trenger i vår nettbutikk.