Motorolje og Smøremidler

preload spinner

Bytt motorolje regelmessig

Regelmessige oljeskift er ikke bare en smart idé, men også en viktig komponent for å holde bilens motor i god stand. Motorolje tjener til å smøre og avkjøle de interne motorkomponentene i bilen din. Det forhindrer slitasje og skader fra de bevegelige delene som gnis mot hverandre.

Uten rutinemessig oljeskift kan slam og skitt samle seg i motoren. I tillegg vil gammel, forurenset olje ikke smøre de bevegelige delene like effektivt som ny, ren olje. Skitten olje gjør betydelig skade, og hvis situasjonen vedvarer, må du kanskje bytte ut motoren.

Heldigvis er det en rask og forholdsvis rimelig prosess å skifte olje. Du kan få skiftet olje hos et verksted eller forhandler hver 4000 til 8000 km, avhengig av hvilken type bil du kjører. I tillegg er det ikke vanskelig å skifte olje selv.

Men hva skal du svare når mekanikeren spør deg hva slags olje du vil ha når du nærmer deg disken på verkstedet? Naturligvis bør du bruke den som er foreslått i din brukerhåndbok eller på bilprodusentens nettsider. 

Store produsenter som f.eks. Castrol har egne oljevelgere man kan bruke for å finne anbefalinger på riktig oljetype til din bil. Da taster du inn registreringsnummeret for å finne olje. Prøv vår Castrol Oljevelger her.