Vaselin (Hvit) - Eurol

Vaselin (Hvit) - Eurol

249,00 NOK

Veil. salgspris 249,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 201430
Lagerstatus: 6 stk. på lager
stk.

Hvit Vaselin - Eurol - 600 gram

Syrefritt fett for pakninger, metaller og o-ringer.

Vekt: 600 gram
Merke: Eurol White Vaseline

Hvit Vaselin: Allsidig, Ren og Effektiv

Hvit vaselin, ofte referert til som petroleumsgelé, er et multifunksjonelt produkt med et bredt spekter av bruksområder innen både industri og kosmetikk. Eurol White Vaseline er en av de mest anerkjente variantene, kjent for sin høye renhetsgrad og allsidighet. Denne artikkelen ser nærmere på fordelene ved hvit vaselin, dens kjemiske egenskaper, samt hva den kan brukes til.

Hva er Hvit Vaselin?

Hvit vaselin er en renset form for petroleumsgelé, et biprodukt av oljeraffinering. Kjemisk sett består den av en blanding av hydrokarboner, hovedsakelig parafiner. Disse hydrokarbonene gir vaselinen dens halvfaste konsistens og vannavvisende egenskaper. Raffinert hvit vaselin har gjennomgått en prosess som fjerner urenheter, noe som resulterer i en høy grad av renhet og en lys, nesten gjennomsiktig farge.

På grunn av sine ikke-reaktive egenskaper, skader ikke hvit vaselin materialer som pakninger, metaller eller o-ringer, noe som gjør den til et ideelt valg for både industrielle og tekniske applikasjoner.

Fordelene med Hvit Vaselin

Hvit vaselin har en rekke fordeler som gjør den anvendelig på tvers av flere bransjer:

  1. Beskyttelse: Hvit vaselin danner en vannavstøtende barriere som beskytter huden mot ytre påvirkninger som vind, kulde og tørr luft. Den brukes også i industrien for å forhindre rust og korrosjon på metaller, noe som øker levetiden til maskiner og utstyr.

  2. Smøring: På grunn av sin konsistens er hvit vaselin et effektivt smøremiddel. I industrien smører den maskindeler og verktøy, mens den i kosmetikkprodukter gir fuktighet og glatthet til huden.

  3. Helbredelse: Den vannavstøtende egenskapen hjelper også med helbredelse av små sår og kutt, ved å forhindre at de tørker ut og beskytte dem mot infeksjoner.

  4. Kosmetisk bruk: I kosmetikksektoren brukes hvit vaselin i produkter som kremer, salver og leppepomader for å tilføre fuktighet, glans og glatthet til huden.

  5. Farmasøytisk bruk: På grunn av dens renhet og sikkerhet brukes hvit vaselin som en base for salver og kremer i farmasøytisk industri, og som en komponent i medisinsk utstyr.

Kjemiske Egenskaper

Vaselin er i hovedsak en blanding av hydrokarboner (CnH2n+2, der n typisk er mellom 25 og 30), noe som gir den en stabil, inert kjemisk struktur. Dette betyr at den ikke reagerer lett med andre stoffer, og kan dermed brukes trygt på en rekke materialer uten risiko for skader eller nedbrytning. Dette gjør den spesielt godt egnet i tekniske og industrielle sammenhenger.

I tillegg er vaselin vannavstøtende, noe som beskytter materialer og overflater mot fuktighet og forhindrer korrosjon og rust.

Bruksområder for Hvit Vaselin

  1. Industriell bruk: I industrien brukes hvit vaselin for å smøre og beskytte maskindeler, inkludert verktøy og utstyr. Den syrefrie naturen gjør at den ikke reagerer med metaller, pakninger eller o-ringer, noe som gjør den til et ideelt valg for teknisk vedlikehold.

  2. Kosmetikk og farmasi: Hvit vaselin er en populær ingrediens i kosmetikkindustrien, inkludert i leppepomader og kremer som gir fuktighet og beskyttelse. I farmasien er vaselin en base for mange salver, takket være dens allergivennlige og hudvennlige egenskaper.

  3. Teknisk bruk: I tekniske sammenhenger benyttes vaselin ofte til å beskytte batterikabler mot korrosjon og smøre våpen og lærprodukter, hvor den forlenger levetiden og bevarer kvaliteten.

Eurol White Vaseline

Eurol White Vaseline er spesielt kjent for sin høye kvalitet og renhet, og er egnet for bruk i en rekke sektorer, fra næringsmiddelindustrien til kosmetikk og farmasøytisk industri. I næringsmiddelindustrien brukes den som smøremiddel på maskiner som kommer i direkte kontakt med matvarer, uten at den påvirker kvaliteten på matvarene.

Andre kunder har også kjøpt