Kjetting - galv. langlenket (30 Meter)

Kjetting - galv. langlenket (30 Meter)

Pris fra 1.399,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering


Langlenket Kjetting - Galvanisert 30 Meter

Varmgalvanisert langlenket kjetting. DIN 763.

 
Spesifikasjoner - Kjetting - Langlenket 6 mm: 
  
Godstykkelse: 6mm 
Utvendig Lengde: 42mm 
Utvendig Bredde: 24mm 
Ca.vekt pr.m.kg: 0,63 
Bruddstyrke kg: 895 


 
Spesifikasjoner - Kjetting - Langlenket 8 mm: 
 
Godstykkelse: 8mm 
Utvendig Lengde: 52mm 
Utvendig Bredde: 32mm 
Ca.vekt pr.m.kg: 1,10 
Bruddstyrke kg: 1600 


 
Spesifikasjoner - Kjetting - Langlenket 9,5 mm: 
 
Godstykkelse: 9,5mm 
Utvendig Lengde: 59mm 
Utvendig Bredde: 36mm 
Ca.vekt pr.m.kg: 1,41 
Bruddstyrke kg: 2120 


 
Spesifikasjoner - Kjetting - Langlenket 11 mm: 
 
Godstykkelse: 11mm 
Utvendig Lengde: 72mm 
Utvendig Bredde: 44mm 
Innvenndig Bredde 21mm 
Ca.vekt pr.m.kg: 2,11 
Bruddstyrke kg: 3160 


 
Spesifikasjoner - Kjetting - Langlenket 13 mm: 
 
Godstykkelse: 13mm 
Utvendig Lengde: 82mm 
Utvendig Bredde: 52mm 
Ca.vekt pr.m.kg: 2,95 
Bruddstyrke kg: 4000 


 
Spesifikasjoner - Kjetting - Langlenket 16 mm: 
 
Godstykkelse: 16mm 
Utvendig Lengde: 100mm 
Utvendig Bredde: 64mm 
Ca.vekt pr.m.kg: 4,45 
Bruddstyrke kg: 6400 


 
Bruksområde: Industri, anlegg,landbruk, veisperringer, gjerder оg havneanlegg.  
  
NB! Ikkе sertifisert ѕоm løftekjetting.  

Kjettinger til lave priser hos Sealine Products

Kjetting, en sterk og fleksibel metalllenke, er et allsidig verktøy som anvendes til ulike formål. Ved å fordele belastningen jevnt over flere lenker, oppnår kjetting økt styrke og pålitelighet. Denne egenskapen gjør den ideell for bruk i industrielle sammenhenger så vel som i fritidsaktiviteter som bilkjøring på vinterføre.

I industrien benyttes kjetting ofte til løfting og sikring av tunge gjenstander. Den kan tåle store belastninger og gir trygghet ved håndtering av materialer eller utstyr. Kjetting brukes også i landbruket, maritimt miljø og bygg- og anleggssektoren, hvor den bidrar til å sikre stabilitet og beskyttelse.

Videre er kjetting uunnværlig for bilister som kjører på vinterføre. Ved å montere kjettingene på dekkene får man bedre veigrep på glatte underlag, noe som øker både sikkerhet og kontroll.

Historie og utvikling av kjetting

Bruken av kjetting kan spores tilbake flere tusen år. Allerede i oldtidens Egypt og Roma finner vi eksempler på bruk av kjetting. Disse tidlige utgavene var enkle, men de la grunnlaget for den videre utviklingen.

Gjennom årene har moderne kjettingdesign blitt stadig forbedret for å møte ulike behov og utfordringer. Her er noen eksempler:

 • Utvikling av forskjellige typer lenker, som ankerkjeder, løpekjettinger og lastekjettinger.
 • Bruk av ulike materialer, som rustfritt stål, som har bidratt til økt holdbarhet og levetid for kjetting.
 • Implementering av sikkerhetsmekanismer som låser og koblinger for å sikre at kjettingen holder seg på plass under bruk.
 • Tilpasning til spesifikke bransjer og formål, for eksempel landbruk, skipsfart eller industri.

Den kontinuerlige utviklingen av kjetting har gjort den til et viktig verktøy i mange sektorer. Moderne teknologi og materialer har gjort det mulig å produsere mer effektive og pålitelige kjeder enn noensinne.

Kjettingens historie viser oss hvordan mennesket alltid har søkt etter bedre måter å håndtere ulike oppgaver på. Gjennom innovasjon og kontinuerlig forbedring fortsetter vi å forme fremtiden for dette viktige verktøyet.

Typer kjetting og bruksområder

Det finnes forskjellige typer kjetting som brukes til ulike formål. Noen av disse inkluderer:

 • Transportkjetting: Denne typen kjetting brukes ofte i kjøretøyindustrien for å gi ekstra trekkraft på glatte veier. Ved å montere transportkjettinger på dekkene, kan man bedre grep og stabilitet under vanskelige kjøreforhold.
 • Ankerkjetting: Ankerkjetting brukes hovedsakelig til sjøs for å sikre skipets anker mot bevegelse eller tap. Denne sterke og holdbare kjettingen er designet for å tåle store belastninger og sikrer at ankrene holdes på plass, selv i urolig sjø.
 • Løpekran-kjetting: Løpekran-kjetting er spesielt utviklet for bruk i løpekraner. Disse kraftige kjedene brukes til å heise tunge laster og gir nødvendig styrke og stabilitet under løfteoperasjoner.

Hver type kjetting har sitt eget spesifikke bruksområde, og det er viktig å velge riktig type kjetting basert på behovene dine. Enten det er behov for ekstra trekkraft på veien, sikring av skipets anker eller håndtering av tunge laster med en løpekran, kan riktig type kjetting bidra til en tryggere og mer effektiv drift.

Ved å velge riktig type kjetting kan man være sikker på at man har det nødvendige utstyret for å takle ulike utfordringer og oppgaver.

Fordeler og ulemper ved å bruke kjetting

Fordelene ved bruk av kjetting inkluderer:

 • God trekkraft: Kjettinger gir ekstra grep på glatte veier, noe som bidrar til bedre fremkommelighet og redusert risiko for skrens.
 • Slitestyrke: Kjettinger er vanligvis laget av sterkt materiale som tåler belastningen fra tungt kjøretøy og ulendt terreng.
 • Evnen til å takle tøffe værforhold: Kjettinger er spesielt nyttige under vinterkjøring, da de kan håndtere snø, is og glatt føre.

Ulempene ved bruk av kjetting kan være:

 • Vekt: Kjettinger kan legge betydelig vekt til kjøretøyet, noe som kan påvirke drivstofforbruket og kjøreopplevelsen.
 • Støy: Kjettinger kan generere en høy lyd når de kommer i kontakt med veibanen, noe som kan være forstyrrende for både føreren og omgivelsene.
 • Potensiell skade på veibanen: Bruk av kjettinger kan føre til slitasje eller skade på veidekket, spesielt hvis de ikke er riktig montert eller brukes feil.

Det er viktig å nøye vurdere fordelene og ulempene før man bestemmer seg for å bruke kjetting. Dette vil hjelpe deg med å avgjøre om det er den beste løsningen for dine behov og kjøreforhold.

Valgkriterier for riktig kjetting

Når du skal velge kjetting, er det flere viktige faktorer du bør ta hensyn til. Her er noen valgkriterier som kan hjelpe deg med å finne riktig kjetting:

 • Belastningsevne: Det er viktig å velge en kjetting som tåler den belastningen den vil bli utsatt for. Sørg for å sjekke belastningsgrensen og velg en kjetting som passer til ditt behov.
 • Lenketype: Kjettinger kommer i ulike lenketyper, for eksempel kortlenket eller langlenket. Velg den lenketypen som passer best til bruksområdet ditt.
 • Overflatebehandling: Noen kjettinger har spesielle overflatebehandlinger som gir bedre korrosjonsbeskyttelse eller økt slitestyrke. Vurder om dette er viktig for ditt formål.
 • Klimaforhold: Ta hensyn til de klimatiske forholdene der kjettingen skal brukes. For eksempel kan det være behov for spesielle egenskaper hvis det er mye fuktighet, kulde eller varme.
 • Bruksområde: Tenk på hva du skal bruke kjettingen til. Er det til løfting, sikring av last, trekkraft eller noe annet? Velg en kjetting som er egnet for ditt spesifikke bruksområde.
 • Riktig dimensjonering: Det er viktig å dimensjonere kjettingen riktig i henhold til belastningen den vil bli utsatt for. Dette sikrer optimal ytelse og sikkerhet.

Vedlikehold og sikkerhetstiltak for kjetting

Regelmessig inspeksjon av kjettingen er nødvendig for å oppdage slitasje eller skader som kan påvirke ytelsen. Dette inkluderer:

 • Visuell sjekk for tegn på slitasje, rust eller deformasjon.
 • Kontrollere at alle koblinger er ordentlig festet og ikke er skadet.
 • Sjekke om det er noen løse deler eller manglende pinner.

Riktig smøring av kjettingen bidrar til redusert friksjon og økt levetid. Her er noen tips:

 1. Bruk et egnet smøremiddel som passer til kjettingens materiale og bruksområde.
 2. Påfør smøremiddelet jevnt over hele kjettingen, spesielt der det er mye friksjon.
 3. Fjern eventuelt overskudd av smøremiddel for å unngå at det tiltrekker seg støv og skitt.

Bruk av personlig verneutstyr som hansker under håndtering av kjetting anbefales for å unngå skader. Andre sikkerhetstiltak inkluderer:

 • Opplæring i riktig bruk og håndtering av kjetting.
 • Bruk av beskyttelsesbriller ved arbeid med kraftige verktøy som kan generere gnister eller splinter.
 • Hold området rundt der kjettingen brukes ryddig og fritt for hindringer.

Ved å følge disse vedlikeholds- og sikkerhetstiltakene kan du sikre at kjettingen fungerer optimalt og redusere risikoen for skader.

Kjetting i industriell bruk og transportsektoren

Kjetting er et viktig verktøy i både industriell bruk og transportsektoren. Det brukes til en rekke formål, inkludert løfting, sikring av last og transport av tunge materialer.

Innenfor industriell bruk spiller kjetting en avgjørende rolle for å håndtere tunge gjenstander sikkert og effektivt. Ved hjelp av kjetting kan man løfte og flytte materialer med stor presisjon og kontroll. Dette gjør det mulig å utføre oppgaver som krever styrke og nøyaktighet.

I tillegg er kjetting også svært nyttig innenfor transportsektoren. Lastebiler, busser og anleggsmaskiner benytter seg ofte av kjetting for å oppnå bedre trekkraft på vanskelig underlag. Dette er spesielt viktig når man opererer i terreng med snø, is eller gjørme. Kjettingene gir ekstra grep på veien, noe som bidrar til økt sikkerhet og stabilitet under transport.

Det er viktig å merke seg at kvaliteten på kjettingsystemet spiller en vesentlig rolle for både sikkerheten og effektiviteten innenfor disse sektorene. Bruk av høykvalitets kjettingmaterialer og riktig vedlikehold bidrar til å minimere risikoen for feil eller ulykker. Det er derfor avgjørende å velge pålitelige leverandører som kan garantere holdbare produkter som tåler belastningen de blir utsatt for.

Kjetting er en allsidig og pålitelig løsning for industriell bruk og transportsektoren.

Fremtiden til kjetting: innovasjoner og trender

Ny teknologi som syntetiske materialer og avanserte legeringer kan forbedre kjettingens egenskaper. Dette åpner opp for spennende muligheter i fremtiden.

Økt fokus på bærekraftighet fører til utvikling av mer miljøvennlige alternativer til tradisjonell kjetting. Dette inkluderer materialer laget av resirkulerte eller biologisk nedbrytbare komponenter.

Automatisering og digitalisering vil også ha innvirkning på hvordan kjetting brukes og vedlikeholdes i fremtiden. Muligheten for å overvåke kjettingens tilstand gjennom sensorer, samt bruk av kunstig intelligens, kan bidra til økt sikkerhet og effektivitet.

Eksempler på innovasjoner og trender innenfor kjettingindustrien inkluderer:

 • Utvikling av syntetiske materialer med høy styrke og lav vekt.
 • Bruk av avanserte legeringer som er motstandsdyktige mot korrosjon og slitasje.
 • Introduksjon av selvsmørende teknologier for å redusere friksjon og øke levetiden til kjettingen.
 • Implementering av automatisert produksjon for å øke hastigheten og nøyaktigheten i produksjonsprosessen.
 • Bruk av digitale plattformer for å optimalisere logistikk, distribusjon og vedlikehold av kjetting.

Med disse innovasjonene kan fremtidens kjetting bli mer pålitelig, holdbar og bærekraftig.

Konklusjon: Oppsummering av viktige poeng

I denne bloggposten har vi utforsket historien, utviklingen og bruksområdene til kjetting. Vi har sett på forskjellige typer kjetting og diskutert fordeler og ulemper ved å bruke dette allsidige verktøyet. Videre har vi undersøkt valgkriterier for å velge riktig kjetting, samt viktigheten av vedlikehold og sikkerhetstiltak.

Kjetting spiller en avgjørende rolle i industriell bruk og transportsektoren, hvor den bidrar til å håndtere tunge løft og sikre laster under transport. Vi har også tatt en titt på fremtiden til kjetting, inkludert innovasjoner og trender som kan forme industrien videre.

For å oppsummere er det klart at kjetting er et essensielt verktøy med mange bruksområder. Ved å velge riktig type kjetting basert på behovene dine, kan du dra nytte av dens styrke, holdbarhet og allsidighet. Det er imidlertid viktig å følge nødvendige vedlikeholdsprosedyrer og sikkerhetsregler for å sikre optimal ytelse og trygg bruk.

Har du flere spørsmål om bruk av kjetting? Her er noen vanlige spørsmål som kan hjelpe deg med å ta informerte kjøpsbeslutninger:

Hvilken type kjetting bør jeg velge for tung løfting?

For tung løfting anbefales det vanligvis å bruke en grade 80 eller grade 100 kjetting, da disse er spesielt utviklet for å tåle store belastninger. Det er også viktig å vurdere faktorer som arbeidsbelastning, sikkerhetsfaktorer og brukerkrav når du velger riktig type kjetting.

Hva er forskjellen mellom en sveiset og en leddet kjetting?

En sveiset kjetting består av individuelle ledd som er permanent festet sammen ved sveising, mens en leddet kjetting har flyttbare ledd som kan demonteres og justeres etter behov. Valget mellom de to avhenger av bruksområdet og den ønskede fleksibiliteten.

Hvordan kan jeg sikre at jeg bruker kjettingen på riktig måte?

Det er viktig å følge produsentens instruksjoner for bruk av kjettingen, inkludert anbefalinger for maksimal arbeidsbelastning, korrekt montering og nødvendig vedlikehold.

Tagger kjetting, kjetting pris, kjetting til hund

Andre kunder har også kjøpt