Castrol Oljevelger

Castrol Oljevelger - Finn riktig motorolje til din bil

Hvilken olje er best for motoren din når det er tid for oljeskift? Det svaret blir vanskeligere og vanskeligere å gi. For å håndtere økt motortrykk og oppnå mål for drivstofføkonomi, etterspør produsenter kompliserte helsyntetiske oljer for de nyeste motorene, som blir stadig mindre og kraftigere.

 

(Skriv inn reg. nr. og få anbefalinger. Trykk deretter tilbakeknappen for å bestille)

 

preload spinner

Vær nøye med valg av olje

Ved hvert oljeskift er det viktig at du velger riktig. Brukerhåndboken for bilen inneholder produsentens spesifikasjoner for industriell spesifikasjon, type og karakter av oljen. Med Castrol Oljevelger, har vi gjort det raskt og enkelt å se alle alternativene dine og velge med omhu.

Moderne motorer utøver mer belastning på oljen, og tester den. Friksjonen produseres av dette høye trykket, som kan redusere motorytelsen med opptil 10 %. Castrol Magnatec og Castrol Edge er to populære motoroljer.

For maksimal motorytelse når du trenger det mest, tilpasser Castrol EDGE med patentert Fluid TITANIUM sin fysiske struktur for å være sterkere under press, holder metalldeler fra hverandre og reduserer friksjonen.

De mest effektive helsyntetiske baseoljene fra Castrol er kombinert med DUALOCK molekylær teknologi for å skape Castrol Magnatec STOP-START. Castrol Magnatec har slitasjebeskyttelse og skaper et sterkt kraftfelt.

Vi er Castrol Forhandler

Sealine Products AS har i lang tid vært Castrol forhandler, og levert både motoroljer, giroljer og hydraulikkoljer, og solgt dette i det norske markedet. Med vår oljevelger bil vil du raskt finne den anbefalte motoroljen til din bil, og ellers finne gode alternativer du fint kan bruke.

Det er viktig å vite hvilken motorolje som skal brukes når det er tid for oljeskift. Det svaret blir vanskeligere og vanskeligere å gi. For å håndtere økt motortrykk og oppnå mål for drivstofføkonomi, etterspør produsenter kompliserte helsyntetiske oljer for de nyeste motorene, som blir stadig mindre og kraftigere.

En helt syntetisk motorolje kan ha blitt anbefalt av produsenten hvis du kjører et amerikansk eller europeisk kjøretøy med høy ytelse. Mineralolje kan anbefales av produsenten hvis du kjører et eldre kjøretøy. Selv om det er det billigste valget, vil en helt syntetisk olje nesten helt sikkert ta bedre vare på motoren. Det er viktig å vite hvilken motorolje du skal bruke når du skal skifte olje.

Litt om Castrol sin historie

Charles "Cheers" Wakefield etablerte Castrol under navnet "CC Wakefield & Company." Charles sluttet i sin ansettelse hos Vacuum Oil i 1899 for å starte et nytt selskap som solgte smøremidler til tog og store maskiner.

Wakefield var spesielt fascinert av to spennende nye motoriserte maskiner på begynnelsen av det nye århundret: biler og fly. For disse nye motorene, som krevde olje som var flytende nok til å fungere fra en kaldstart og tykk nok til å fortsette å operere ved ekstremt høye temperaturer, begynte virksomheten å lage smøremidler. 

Teknikerne ved Wakefield oppdaget at en liten mengde ricinusolje, en vegetabilsk olje produsert av bønner, fungerte bra. Det nye produktet fikk navnet "Castrol." På den første transatlantiske flyturen i 1919 bestemte John Alcock og Arthur Brown seg for å smøre motorene med Castrol.

Etter å ha bidratt til utviklingen av en revolusjonerende ny type motorolje, kom CC Wakefield med en helt ny strategi: sponsing. Ved flykonkurranser, billøp og forsøk på å bryte landhastighetsmerket, kunne Castrol-navnet sees på bannere og flagg.

Selskapets grunnlegger og enestående personlighet hadde praktisk talt blitt forbigått av navnet på motoroljen i 1960, og derfor ble "CC Wakefield & Company" til bare Castrol Ltd. Castrol ble kjøpt av "Burmah Oil Company" i 1966, og BP kjøpte Burmah- Castrol i 2000.