Finlandshette / Balaklava - ADGO

Finlandshette / Balaklava - ADGO

129,00 NOK

Veil. salgspris 129,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 400671
Lagerstatus: 20 stk. på lager
stk.

Finlandshette / Balaklava - Sort

  • Etthulls balaclavahette.
  • 100% akrylgarn.
  • Beskytter perfekt mot kulde.
  • Anbefales for bruk under hjelm på vinterstid.
  • Produktet anbefales for industrier.
  • Logistikk, inkludert transport og omlasting (lagerarbeid).
  • Metallbearbeiding og maskin- og enhetsoperatører.
  • Bygge- og renoveringsarbeider.
  • Monterings- og installasjonsarbeider.
  • Veibygging.

Hva er en Finlandshette og hva brukes den til?

En finlandshette eller balaklava er en type hodeplagg som dekker hele hodet, ansiktet og nakken, bortsett fra deler av ansiktet, vanligvis bare øynene og noen ganger også nese og munn. Den er laget av ull, syntetiske fibre, bomull, silke, eller en kombinasjon av disse materialene, og er designet for å gi beskyttelse mot kulde, vind og regn.

Balaklava er ofte brukt av folk som jobber eller leker utendørs i ekstremt kalde forhold, som for eksempel fjellklatrere, skiløpere, motorsyklister, eller militære personell på kaldværstjeneste. Den kan også brukes av brannmenn, spesielt de som kjemper mot skogbranner, for å beskytte seg mot varmen og flammene.

I tillegg til disse praktiske bruksområdene, kan balaklavaer også brukes som en del av kostymer eller for å skjule en persons identitet, som i tilfelle av noen demonstranter eller kriminelle.

Litt om historien til Finlandshetten

Finlandshetten, også kjent som balaclava, har en interessant historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet. Den er opprinnelig et strikket plagg som er designet for å gi full dekning av hodet og ansiktet, med unntak av øyne, nese og munn.

Navnet "balaclava" kommer fra slaget ved Balaclava under Krimkrigen i 1854. Britiske soldater led av kulde og frostskader i det harde krimvinterværet, så kvinner hjemme i Storbritannia begynte å strikke varme klær for å sende til fronten. En av disse klesartiklene var hettene som dekket mesteparten av ansiktet, som deretter ble kjent som "balaclavas".

Navnet "Finlandshette" kommer fra finske soldater som brukte denne typen hodeplagg under vinterkrigen (1939-1940) mot Sovjetunionen. De kalde finske vintrene gjorde disse hettene svært nyttige, og bildene av finske soldater iført disse hettene ble ikoniske.

Over tid har finlandshetten utviklet seg og blitt brukt på forskjellige måter, alt fra sportsaktiviteter i kaldt vær til militær bruk, og har også blitt et symbol for anonymitet under protester og demonstrasjoner.

Tagger Balaklava, Balaclava, Finlandshette