Strøsand

Strøsand

89,00 NOK

Veil. salgspris 89,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 603565
Lagerstatus: 9 stk. på lager
stk.

Strøsand - 8 kg

Dimensjon: 2 - 4mm knust stein.
Volum: Bøtte à 5,6 liter.
Vekt: Ca. 8 kg strøsand.

Strøsand og tinemidler – Velg Riktig

Det finnes et bredt spekter av strømaterialer tilgjengelig for å håndtere glatte veier og fortau. Disse materialene inkluderer forskjellige typer sand, salt og grus. Hver type materiale har sine egne fordeler og bruksområder, så det er viktig å velge riktig materiale basert på værforholdene og behovene til det spesifikke området.

Forskjellige typer strømaterialer                           

 • Strøsand: Dette er en vanlig type materiale som brukes til å øke friksjonen på isete overflater. Sanden bidrar til å gi bedre grep for kjøretøy og fotgjengere, noe som reduserer risikoen for skliulykker.
 • Veisalt: Saltet smelter is og snø ved å senke frysepunktet for vann. Det er effektivt i kaldere temperaturer, men kan være mindre effektivt under ekstrem kulde eller når det er mye nedbør.
 • Grus: Grus brukes ofte på veier med lav trafikk eller i landlige områder. Den gir også bedre grep på isete overflater, men kan være grovere enn sand.

Valg av riktig materiale

Når du skal velge hvilket strømateriale du skal bruke, må du vurdere flere faktorer:

 1. Værforholdene: Hvis temperaturen er svært lav eller det er mye nedbør, kan veisalt være mer effektivt enn sand.
 2. Trafikkmengde: Hvis veien har høy trafikk, kan sand være et bedre alternativ da den ikke smelter like raskt som veisalt og gir bedre grep over lengre tid.
 3. Områdets behov: Noen områder kan ha spesifikke krav eller begrensninger når det gjelder strømaterialer. Det er viktig å følge lokale forskrifter og anbefalinger.

Det finnes ingen universell løsning på dette, så det er viktig å ta hensyn til disse faktorene for å sikre at du bruker riktig strømateriale på veiene og fortauene for å holde dem trygge i vintermånedene.

Fordeler med 2-4 mm strøsand

Den ideelle størrelsen på strøsand for bruk på glatte overflater som veier og gangstier er 2-4 mm. Denne størrelsen gir optimal friksjon mellom dekkene og underlaget, noe som er viktig for å unngå skliulykker.

Ideell for glatte overflater

Når det kommer til å håndtere glatte overflater, er 2-4 mm strøsand et utmerket valg på vinteren. Dette skyldes at den har en passende størrelse og kornstruktur som bidrar til bedre grep og stabilitet på underlaget. Enten det er snakk om en vei eller en gangsti, vil denne typen strøsand hjelpe til med å forhindre at folk sklir eller mister kontrollen over kjøretøyene sine.

Optimal friksjon

Å ha riktig mengde friksjon mellom dekkene og underlaget er avgjørende for sikkerheten på veiene. Med 2-4 mm strøsand får du akkurat det. De små sandkornene fester seg godt til isen eller snøen på veien, noe som gir bedre grep og reduserer risikoen for skliulykker betydelig.

Reduserer risikoen for skliulykker

En av de viktigste fordelene med å bruke 2-4 mm strøsand på vinteren er at den bidrar til å redusere risikoen for skliulykker. Ved å legge et jevnt lag av denne sandtypen på glatte overflater, kan man gi ekstra trekkraft og stabilitet til fotgjengere og kjøretøy. Dette er spesielt viktig i vintermånedene når veiene kan være farlige og glatte.

Bruksområder og optimalisering av strøsand, veisalt og grus

Strøsand er en viktig ressurs når det gjelder å opprettholde trygge veier og gangstier på vintermånedene. Men det er ikke den eneste løsningen som er tilgjengelig. Veisalt og grus er også vanlige alternativer for å forbedre veigrepet under utfordrende værforhold. La oss se nærmere på bruksområdene og optimaliseringen av disse materialene.

Strøsand

 • Strøsand brukes hovedsakelig på veier, gangstier, parkeringsplasser og andre offentlige områder.
 • Fordelen med strøsand er at den gir et godt grep på isete overflater.
 • Den bidrar til å redusere risikoen for skliulykker ved å gi ekstra friksjon mellom dekkene og underlaget.
 • I tillegg kan strøsand være mer skånsomt mot miljøet sammenlignet med veisalt.

Veisalt

 • Veisalt kan være mer effektivt i mildere temperaturer når snøen smelter raskere.
 • Det bidrar til å smelte isen raskere enn bare bruk av strøsand alene.
 • Veisaltet senker frysepunktet for vann, noe som fører til at isen smelter raskere.
 • Det kan være spesielt nyttig på store motorveier eller travle gater der man trenger rask effekt.

Grus

 • Grus brukes ofte på mindre veier og i landbruksområder for å gi bedre veigrep.
 • Den gir ekstra grep og stabilitet på veier som ikke er like godt vedlikeholdt som hovedveiene.
 • Grusen bidrar til å bryte islaget og gir bedre friksjon mellom dekkene og underlaget.
 • Det kan være et mer kostnadseffektivt alternativ til både strøsand og veisalt.

Det er viktig å velge riktig materiale basert på værforholdene, trafikkmengden og bruksområdet. Noen ganger kan en kombinasjon av disse materialene være den beste løsningen. Ved å optimalisere bruken av strøsand, veisalt og grus kan vi bidra til tryggere veier og gangstier i vintermånedene.

Effektivitet og valgmuligheter for tining av veier

Nå som du har fått en grundig gjennomgang av strøsand, veisalt og grus, er det på tide å oppsummere hvorfor de er så viktige for effektiv tining av veier. Ved å velge riktig type strøsand kan du sikre at veiene blir tryggere og mer fremkommelige i vintermånedene. 2-4 mm strøsand har vist seg å være spesielt effektivt, da den gir god friksjon og bidrar til å smelte isen raskt. Ved å optimalisere bruken av strøsand, veisalt og grus kan du sørge for at veiene holdes i best mulig stand selv under krevende værforhold.

Så neste gang snøen faller og isen legger seg på veiene, husk betydningen av riktig valg av strøsand. Ta hensyn til faktorer som partikkelstørrelse, materiale og bruksområder når du tar beslutninger om hvilken type strøsand du skal bruke. Ved å investere tid i å velge riktig produkt kan du bidra til tryggere kjøreforhold for deg selv og andre trafikanter.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Hvilken type strøsand bør jeg velge?

Det beste valget vil variere basert på ulike faktorer som temperaturer, klimaforhold og bruksområder. Generelt sett har 2-4 mm strøsand vist seg å være effektiv for sikring av veier, da den gir god friksjon. Det er alltid lurt å konsultere med eksperter eller lokale myndigheter for å få anbefalinger som passer til ditt spesifikke område.

Hva er forskjellen mellom strøsand og veisalt?

Strøsand brukes primært for å gi bedre veigrep ved å øke friksjonen mellom dekkene og veibanen. Veisalt derimot, smelter isen ved hjelp av en kjemisk reaksjon. Begge produktene har sine fordeler og ulemper, så det kan være hensiktsmessig å bruke en kombinasjon av begge for best mulig resultat.

Hvordan kan jeg optimalisere bruken av strøsand?

For å maksimere effektiviteten til strøsand bør du legge den jevnt utover veien slik at den dekker hele overflaten. Unngå overskudd av sand i hauger eller klumper, da dette kan føre til dårligere veigrep. Regelmessig påfylling av strøsand på utsatte områder vil også bidra til bedre grep.

Kan jeg bruke grus i stedet for strøsand?

Grus kan være et alternativ til strøsand, spesielt hvis du trenger ekstra grep på glatte veier. Imidlertid kan grus være mer skadelig for asfalten enn sand, så det er viktig å vurdere konsekvensene før du tar beslutningen om hvilket materiale du skal bruke.

Er det noen miljømessige bekymringer knyttet til bruk av veisalt?

Ja, veisalt kan ha negative effekter på miljøet. Overdreven bruk av veisalt kan forurense vannkilder og skade vegetasjon langs veiene. Dessuten tar kjøretøy skade av veisalt, da saltbelegg fører til korrosjon (rust).