SUP Brett

SUP Brett

2.990,00 NOK 3.590,00 NOK

Veil. salgspris 3.590,00 NOK

Klarna

Basert på 2 Vurderinger

Lagerstatus:

På Lager i Norge: 3-8 dagers leveringstid.

stk.

SUP Brett for nybegynner, barn og erfarne padlere - Oppblåsbart

Et stand-up padlebrett (SUP) som er svært brukervennlig og tilpasningsdyktig for både nybegynnere og erfarne padlere. Brettet har et flott design som er egnet for padlere i alle aldre. Det er lett å navigere og padle fordi brettet er meget stabilt og har suverene glideegenskaper.

Komplett sett inkluderer justerbar 3-delt aluminiumsåre (175-215cm), reparasjonssett, høytrykkspumpe med manometer og oppbevaringssekk.

Lengde: 315cm
Bredde: 76cm
Tykkelse: 15cm
Vektbelastning: 120kg
Egenvekt: 10,5 kg
Oppblåsbart!

Hva et SUP brett er og hvordan det oppstod historisk sett

Stand-up paddleboarding (SUP) er en vannsport der utøveren står oppreist på et brett og bruker en padle for å bevege seg gjennom vannet. SUP-brettet ligner på et stort surfboard, men er ofte bredere, lengre og tykkere for å gi mer stabilitet og flyteevne. Det finnes ulike typer SUP-brett, inkludert oppblåsbare brett og brett laget av ulike materialer, som for eksempel epoxy, karbonfiber og polyetylen.

Historien om stand-up paddleboarding strekker seg langt tilbake og har røtter i flere kulturer. Her er noen av de viktigste milepælene i SUP-historien:

Polynesia: Tidlige former for stand-up paddleboarding kan spores tilbake til oldtidens Polynesia, der innfødte folk brukte lange padler og store brett for å bevege seg på vannet. I Hawaii var "Ku Hoe He'e Nalu" (stående på et bølgende brett med padle) en del av hawaiisk kultur og hadde både rekreasjonelle og rituelle formål.

1900-tallet: SUP fikk et oppsving i popularitet på 1940-tallet på Hawaii, da surfelærere og strandfotografer begynte å bruke større brett og padler for å kunne navigere på vannet, holde øye med sine studenter og ta bilder. Surflegenden Duke Kahanamoku og hans samtidige Laird Hamilton og Dave Kalama bidro også til å promotere sporten.

Tidlig 2000-tallet: SUP begynte å få popularitet i fastlands-USA og spredte seg til andre deler av verden, inkludert Europa og Australia. Flere konkurranser og arrangementer ble organisert, og sporten ble stadig mer synlig i media.

2010-tallet: SUP opplevde rask vekst i popularitet og tilgjengelighet av utstyr. Det ble utviklet ulike disipliner innen sporten, som SUP-yoga, SUP-racing, SUP-surfing og SUP-turpadling. Oppblåsbare SUP-brett ble også mer vanlige, noe som gjorde sporten enda mer tilgjengelig og transportabel.

I dag er stand-up paddleboarding en populær og mangfoldig sport som kan nytes av mennesker i alle aldre og ferdighetsnivåer. Det er et flott alternativ til tradisjonell surfing og en fin måte å holde seg aktiv og utforske vannet på.

Padling med SUP brett
Hvordan bruker man et SUP brett?

Å bruke et stand-up paddleboard (SUP) kan være en morsom og avslappende aktivitet som lar deg utforske vannet samtidig som du får litt mosjon. Her er en trinnvis veiledning for hvordan du bruker et SUP-brett:

Velg riktig utstyr:

Brett: Velg et brett som passer til din vekt, ferdighetsnivå og den type padling du ønsker å gjøre (allround, racing, yoga, osv.). For nybegynnere anbefales et bredt, stabilt og langt brett.

Padle: Velg en padle med riktig lengde for din høyde. En generell regel er at padlen skal være ca. 15-20 cm høyere enn deg når du står.

Flytevest: Dette er et viktig sikkerhetsutstyr, spesielt hvis du padler i dypere vann eller langt fra land.

Finn et egnet sted å starte: Start i rolig vann uten for mange bølger eller strøm. Unngå områder med mye båttrafikk eller andre farer. 

Før du går i vannet: Fest leashen rundt ankelen din. Hold brettet i midten og bær det til vannet. Stå i vannet med brettet foran deg og la vannet nå omtrent midt på leggen.

Gå ut på brettet: Stå ved midten av brettet og plasser padlen tvers over brettet. Hold deg lav og bruk hendene til å holde deg stabil mens du setter den ene foten på brettet, og deretter den andre. Kom deg opp på knærne og finn balansen.

Reis deg opp: Når du føler deg stabil på knærne, ta tak i padlen og hold den foran deg. Plasser den ene foten der du hadde kneet, og deretter den andre foten. Rett deg opp sakte, og hold knærne litt bøyde for bedre balanse.

Padle: Hold padlen med hendene litt bredere enn skulderbredde, og sørg for at bladet vender fremover. Plasser padlen i vannet nær brettets nese og dra den bakover mot halen i en rett linje. Gjenta på motsatt side for å holde en rett kurs.

Sving: For å svinge brettet, padle på den ene siden av brettet mens du drar padlen litt ut fra brettet. For skarpere svinger, kan du prøve å padle bakover på den ene siden av brettet.

Avslutt: Når du er ferdig, kan du gå ned på knærne og deretter gli av brettet og tilbake i vannet.