Jenga Spill - Tårnspill

Jenga Spill - Tårnspill

179,00 NOK

Veil. salgspris 179,00 NOK

Klarna

Basert på 1 Vurdering

Modell/varenr.: 578957
Lagerstatus: 6 stk. på lager
stk.

Jenga Spill - Tårnspill / Stabletårn

48 Klosser.

Populært tårnspill / stablespill kalt Jenga. Reglene er som følger:
 

  1. Bygg tårnet ved å legge 3 blokker i hver rad, der hver nye rad er orientert vinkelrett på den forrige.
     
  2. Ta turvis å dytte eller trekke løse blokker fra tårnet, vær forsiktig så du ikke velter hele greia. Bruk bare én hånd om gangen.
     
  3. Plasser hver fjernede blokk på toppen av tårnet, på samme måte som da du først bygget tårnet.
     
  4. Vinn spillet ved å være den siste spilleren som klarer å plassere en blokk på toppen av tårnet uten å velte det. Spilleren som velter tårnet taper!

Tårnspillet Jenga's historie:

Leslie Jones, en britisk statsborger som vokste opp i Ghana i Vest-Afrika, oppfant spillet. Det var basert på et spill hun hadde lekt med familien sin ved å bruke deler fra hennes fem år gamle brors sett med treblokker.

"Jeg synes Jenga tilfredsstiller alle de grunnleggende kravene vi har til et spill," sa Jones i et intervju. "Det krever ferdighet, innebærer samhandling med andre spillere, gir spenning og skjer innenfor en begrenset tidsperiode."

Jones fortsatte med å grunnlegge et selskap som kun fokuserte på å bringe spillet til markedet, i stedet for å lisensiere det til et etablert leketøyfirma. Hun avduket spillet på Toy Fair i London i 1983. Etter hvert gikk rettighetene til å lisensiere spillet til Milton Bradley.

Ifølge en bok skrevet av Jones om Jenga, har folk kjøpt mer enn 50 millioner Jenga-spill over hele verden. Det finnes nå mange spesialutgaver av spillet, som de med logoer fra idrettslag som Boston Red Sox og Oakland Raiders. Det finnes til og med en "Nightmare Before Christmas" Jenga-utgave.

Fra de beskjedne opprinnelsene til et spill som ble spilt med en liten gutts byggeklosser, har Jenga blitt et kjent navn og en verdensomspennende sensasjon.

Slik spiller du Jenga:

Tagger stablespill, jenga, jenga spill, tårnspill

Andre kunder har også kjøpt